Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Olvasóink értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

p8207860

Túra hossza: 43 km

Nehézsége: Közepesen nehéz

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés: 1363 m

p8207860

Túra hossza: 43 km

Nehézsége: Közepesen nehéz

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés: 1363 m

A kerékpártúra a Hármashatár-hegyen kezdődik a Szépvölgyi út és a Hármashatárhegyi út csomópontjában lévő parkolóból. Először a kék jelzést követjük az Árpád kilátóig, ahonnan a zöldkörúton legurulunk egy játszótérhez, ahonnan a piroskörút jelzésen felmászunk a repülőtérhez.

 

Itt a kék jelzésen haladunk tovább a Hűvösvölgyi Gyermekvasút végállomásáig. Az állomástól a sárga jelzést követjük. Áthaladunk a Nagykovácsi úton egy bevásárlóközpont mellett. A jelzést a zöld körútjelzésnél elhagyjuk és ezen, majd a piroson át elérjük a Szépjuhászné utat. Itt balra fordulunk és a Szakadék útig ezen haladunk. A Szakadék úton át a Feketefej útig hajtunk.

 

A Feketefej utat keresztezi a piros túra út, amelyből a piros háromszög indul Nagykovácsi előtt. Ezt a jelzést követjük a zöld háromszög jelzésig, amelyen tovább haladva érjük el a Nagy-Kopasz kilátót.

 

Innen tovább követve a jelzést belefutunk a zöld túra jelzésbe, amelyet Nagykovácsi közepéig követünk.

 

Nagykovácsi centrumából zöld jelzésen haladunk ki a településről. A falu szélén kezdődik a sárga jelzés, amely az Antal-árkon halad keresztül. Ez egy igen taktikás sok élményt rejtő völgy. Az árkot elhagyva a jelzés Pilisszentivánra vezet. Innen aszfalt úton tekerünk Solymárra.

 

Solymárron a zöld jelzésen haladva utunk a település szélén lévő Szarkavárhoz vezet. Tovább haladunk a jelzésen Budapest felé terepen. Utunkat a kék jelzés keresztezi. Ezt követjük a Virágosnyereg büféig, ahonnan ismét a zöldön haladva a Hármashatár hegyre jutunk. A jelzés beletorkollik a Hármashatárhegyi útba, melyen legurulva érkezünk a kiindulási pontra.

 

Ajánlott kiadványok:

710862_5243x401-http---s05.static.libri.hu-cover-a3-4-708697_5

 

BudaiNagykopasz