Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

proba 008

Túra hossza: 37 km

Nehézsége: Közepesen nehéz

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés: 1206 m

proba 008

Túra hossza: 37 km

Nehézsége: Közepesen nehéz

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés: 1206 m

A kerékpártúra a Hármashatár-hegyen kezdődik a Szépvölgyi út és a Hármashatárhegyi út csomópontjában lévő parkolóból. Először a kék jelzést követjük az Árpád kilátóig, ahonnan a zöld körúton legurulunk egy játszótérhez, ahonnan a piros körút jelzésen felmászunk a repülőtérhez.

 

Itt a kék jelzésen haladunk tovább a Hűvösvölgyi Gyermekvasút végállomásáig. Az állomástól a sárga jelzést követjük. Áthaladunk a Nagykovácsi úton egy bevásárlóközpont mellett. A jelzést a zöldkörút jelzésnél elhagyjuk és ezen, majd a piroson át elérjük a Szépjuhászné utat. Itt balra fordulunk és a Szakadék útig ezen haladunk. A Szakadék úton át a Feketefej útig hajtunk.

 

A Feketefej utat keresztezi a piros túra út, amelyet Nagykovácsi közepéig követünk. (A piros jelzést nem célszerű a Szépjuhászné út és a Feketefej út között a hegyen át követni, mivel nem tekerhető. Sokszor kell tolni ott a bringát.)

 

Nagykovácsi centrumából zöld jelzésen haladunk ki a településről. A falu szélén kezdődik a sárga jelzés, amely az Antal-árkon halad keresztül. Ez egy igen taktikás sok élményt rejtő völgy. Az árkot elhagyva a jelzés Pilisszentivánra vezet. Innen aszfalt úton tekerünk Solymárra.

 

Solymáron a zöld jelzésen haladva utunk a település szélén lévő Szarkavárhoz vezet. Innen tovább haladunk a jelzésen Budapest felé terepen. Utunkat a kék jelzés keresztezi. Ezt követjük a Virágosnyereg büféig, ahonnan ismét a zöldön haladva a Hármashatár hegyre jutunk. A jelzés beletorkollik a Hármashatárhegyi útba, melyen legurulva érkezünk a kiindulási pontra.

 

Ajánlott kiadványok:

710862_5243x401-http---s05.static.libri.hu-cover-a3-4-708697_5

 

Antalrok_szarkavr_krt