Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

p8207835

Túra hossza: 43 km

Nehézsége: Közepesen nehéz

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés: 1636 m

p8207835

Túra hossza: 43 km

Nehézsége: Közepesen nehéz

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés: 1636 m

Kerékpáros túránkat az OMYA kőbánya parkolójában indítjuk. A bánya Eger határában található a Berva-völgytől nem messze. A bányá túl először lefelé haladunk aszfalton a Cserkész park irányába, mégnem elérjük a piroskereszt jelzést. Ezen tovább haladunk immáron felfelé. A turista jelet elősször a pirostúra jelzésre cseréljük le, majd a Les-rét magasságában a sárgakerékpárosra, amelyen megérkezünk Szarvaskőre.

 

A faluból először kéktúra jelzésen feltoljuk a bringákat a várhoz, majd onnan tovább a panorámában gyönyörködve. Utunk a Szent Anna kápolna mellet vezet el, ahol a kulacsainkat is megtölthetjük. Bélapátfalva határában érkezünk majd az apátsághoz tekerünk. Innen a kékkerékpáros jelzést követjük a város szélét, majd a Lakvölgyi-tavat érintve.

 

A kékkerékpáros jelzésről letérve a katonasíroktól rövid idei a kéktúra jelet követjük, majd erdészeti utat követve letérünk a jelzésről. Ez a jelzés nélküli út belecsatlakozik a zöld túra jelzés, amelyet a Kopasz-rétig követünk. Innen a kék kereszt jelen haladunk a vadetetőig, ahol is rátérünk a piros kerékpáros jelzésre.

 

A jelzés a Kálmánhegyi úton vezet lefelé. Egy hosszú pihentető lejtőzés után érünk vissza a kőbánya parkolójába, a kerékpártúra végpontjához.

Ajánlott kiadványok:

243x357-http---s05.static.libri.hu-cover-80-a-710865_5243x401-http---s05.static.libri.hu-cover-fa-6-708716_5