Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

p8207835

  • Túra hossza: 43 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +1610 m,-1610 m
  • Átlagos meredekség: 5.2 %

Mielőtt elindulnál

Az erdőben történő kerékpározás jogilag szabályozva van, és ezek a szabályok bizony változhatnak is... A túra bejárása előtt tájékozódj az aktuális jogszabályokról a hatályos erdőtörvényben, és csak akkor indulj útnak, ha ez azt megengedi!


  • Túra hossza: 43 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +1610 m,-1610 m
  • Átlagos meredekség: 5.2 %

Kerékpáros túránkat az OMYA kőbánya parkolójában indítjuk. A bánya Eger határában található a Berva-völgytől nem messze. A bányá túl először lefelé haladunk aszfalton a Cserkész park irányába, mégnem elérjük a piroskereszt jelzést. Ezen tovább haladunk immáron felfelé. A turista jelet elősször a pirostúra jelzésre cseréljük le, majd a Les-rét magasságában a sárgakerékpárosra, amelyen megérkezünk Szarvaskőre.

A faluból először kéktúra jelzésen feltoljuk a bringákat a várhoz, majd onnan tovább a panorámában gyönyörködve. Utunk a Szent Anna kápolna mellet vezet el, ahol a kulacsainkat is megtölthetjük. Bélapátfalva határában érkezünk majd az apátsághoz tekerünk. Innen a kékkerékpáros jelzést követjük a város szélét, majd a Lakvölgyi-tavat érintve.

A kékkerékpáros jelzésről letérve a katonasíroktól rövid idei a kéktúra jelet követjük, majd erdészeti utat követve letérünk a jelzésről. Ez a jelzés nélküli út belecsatlakozik a zöld túra jelzés, amelyet a Kopasz-rétig követünk. Innen a kék kereszt jelen haladunk a vadetetőig, ahol is rátérünk a piros kerékpáros jelzésre.

A jelzés a Kálmánhegyi úton vezet lefelé. Egy hosszú pihentető lejtőzés után érünk vissza a kőbánya parkolójába, a kerékpártúra végpontjához.

Ajánlott kiadványok

turistaterkepek
Turistatérképek
turakalauzok
Túrakalauzok

Támogasd a működésünket


Ha tetszett a cikk, kérlek támogasd a munkánkat önkéntes adománnyal a Revolutos számlánkra bankkártyás fizetéssel. Ezáltal még több hasonló cikket fogunk tudni készíteni a szórakoztatásodra.

Hogyan működik az adományozás?

Köszönjük!