Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

0121

  • Túra hossza: 67 km
  • Szint: +281 m,-281 m
  • Átlagos meredekség: 0.9 %


  • Túra hossza: 67 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +281 m,-281 m
  • Átlagos meredekség: 0.9 %

 A kerékpártúra Keszthelyről indul. Mi a Bordás Vince sétányról indultunk, a vasútállomás mellől. A sétány része a Balatoni kerékpárútnak. Utunk első része az északi parton halad. Balatongyörökig Gyenesdiás és Vonyarcvashegy településeken át.

Útközben érdemes rövid megállót beiktatni az alsógyenesi (kis) strandon, amely még őrzi az egykori nosztalgikus balatoni nyarak emlékét. Különleges élményt kínál a vonyarcvashegyi Szent Mihály-domb, ahová a kápolnán kívül a csodálatos kilátás miatt is érdemes felkapaszkodni.

Balatongyörökről továbbhaladva megpihenhetünk a Szépkilátónál, itt szintén kapaszkodni kell. Balatonedericsen útba esik az Afrika Múzem, Dr. Nagy Endre vadász hagyatéka.

Szigliget nevezetessége a Várhegy a rajta levő várrommal, ahonnan az egyik legszebb magyar vidék képe tárul elénk. Tovább haladva Badacsonytördemic érintésével Badacsonytomajra érünk. Innen áthajózunk Fonyódra. A Balaton déli partján vezető bringautat vidám strandok törik meg, illetve szép időben gyönyörű látványt nyújtanak az északi part hegyei. Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő és Balatonberény településeket érintjük.

Útközben Fenékpusztán a római kori romok (Valcum), és a madárgyűrűző mindenképp megér egy megállót. A madárgyűrűzőt Fenékpusztán nem a NP üzemelteti, hanem a Magyar Madártani és természetvédelmi Egyesület (elég szégyen, hogy állami pénzt szinte nem is kapnak). Fenékpusztán van egy 400 éves vámház, ami jelenleg kocsmaként üzemel.

A túrát a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft ajánlotta.

Ajánlott kiadványok

turistaterkepek
Turistatérképek
turakalauzok
Túrakalauzok