Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

p9180172

  • Túra hossza: 69 km
  • Szint: +323 m,-323 m
  • Átlagos meredekség: 0.7 %

  • Túra hossza: 69 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +323 m,-323 m
  • Átlagos meredekség: 0.7 %

A kerékpártúra Keszthelyről indul. Mi a Bordás Vince sétányról indultunk, a vasútállomás mellől. A sétány része a Balatoni kerékpárútnak. A várost Alsópáhok felé hagyjuk el, ahova 8 km tekerés után el is érünk. Itt Sármellék felé vesszök az irányt, amelyen áthaladva hamarosan Zalavárra jutunk.

A településen jobbra fordulva Újszabar felé haladunk tovább a Kis-Balaton partjáig. Itt találhatjuk a, komoly történelmi múlttal rendelkező emlékhelyet, ahol a récéskúti bazilika és a Salzburg-i apátság romjai, Cirill és Method emlékoszlopa tekinthető meg. A szintén itt található Kis-Balaton bemutatóház a térség élővilágát mutatja be.

A látnivalók megtekintése után közúton tekerünk tovább Újszabár felé. Onnan Zalaszabárra karikázunk, majd Nagyrada és Garabonc érintésével érünk Zalakarosra.

Zalakarosról Zalakomáromra tekerünk . Itt vagyunk a legmesszebb Keszthelytől. A fő utcán balra fordulva Zalavár felé vesszük az irányt.

Balatonmagyaród előtt kb. félúton jobbra található a Bivalyrezervátum. Ha időnk engedi nézzük meg érdekes látnivaló. Az úton lévő jelzőtáblák miatt eltéveszteni sem lehet.

Balatonmagyaród után bal kéz felől a Kis-Balaton található. Itt a Kányavári-szigetet és az arra átívelő hidat mindenképpen érdemes megnézni. A sziget után folytatjuk tovább utunkat Zalavár felé. Hamarosan egy zsiliphez érünk. Itt engedik tovább a Zalát a Balaton felé. 4 km múlva érkezünk meg Zalavárat, ami már ismerős vidékként fogad minket. Innen már az ismert úton tekerünk vissza Keszthelyre, ami 18 km még.

Ajánlott kiadványok

turistaterkepek
Turistatérképek
turakalauzok
Túrakalauzok

A túrát a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft ajánlotta.