Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

p5109838

Túra hossza: 112 km

Nehézsége: közepes

Terep: Síkvidék

Szintemelkedés: 277 m

Tájegység: Fertő-tó

p5109838

Túra hossza: 112 km

Nehézsége: közepes

Terep: Síkvidék

Szintemelkedés: 277 m

Tájegység: Fertő-tó

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

A túrát Fertődről javasoljuk indítani, majd az óramutató járásával ellentétesen haladva a határon átlépve Pamhagen felé folytassuk az utat. Itt Török tornyot érdemes mindenképpen megnézni. Apetlon település határában található a Lange Lacke tó, amely Ausztria legmélyebb pontja. Tovább haladva , majd Podersdorf am See következik, ahol szélmalom világító torony található. Weiden am See-n útszéli piac, Neusiedl am See-n várrom található.

Jois utunk legészakibb pontja, itt Néprajzi Múzeum, illetve egy hippi stílusú étterem található a jacht kikötőben. A következő település amin átkerekezünk Winden am See lesz. Breitenbrunnban Toronymúzeum, történelmi pincesor vár minket. Purbach am Neusiedler Seeben egy törökfejes szobor találunk, amely az 1500-as évekből származik. Illetve ha nem unjuk a pincéket itt is vár minket egy történelmi pincesor. Donnerkirschen után egy szép város Rust következik, ahol az óváros az ami mindenképp szót érdemel. Az utolsó osztrák település a határ előtt Möbisch.

Haza érve Fertődig Fertőrákos és az ott lévő kőfejtő, Balf, Fertőboz, Fertőhomok és Fertőszéplak településeken tekerünk át.

Az osztrák oldal szépen ki van táblázva, eltévedni nem lehet. Az út minősége is tökéletes. A magyar oldal még hagy némi kívánnivalót...