Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

img 2738

Túra hossza: 11 km

Nehézsége: könnyű

Terep: Dombvidék

Szintemelkedés:  153 m

Tájegység: Zalai-dombság

img 2738

Túra hossza: 11 km

Nehézsége: könnyű

Terep: Dombvidék

Szintemelkedés:  153 m

Tájegység: Zalai-dombság

Hévíz elsősorban köztudottan a gyógyító vizéről méltán világhírű. A tó a maga 4,44 hektár kiterjedésével Európa legnagyobb gyógyító erejű melegvizes tava, hatása már a rómaiak által is ismert volt. A gyógyvíz 38,5 °C hőmérsékleten jut a forrásbarlangból a felszínre, és télen sem hűl 20-22 °C alá, így egész évben lehet fürdőzni. A parányi város egész évben élettel van tele, hangulatos sétáló utca, kávézók, butikok várják az ide látogatókat, és a kihagyhatatlan „pavilonsor" csábít gasztronómiai kalandozásokra.
A várost körülvevő apró településeket is érdemes azonban meglátogatni, minden egyes helyiség egy aprócska gyöngyszem a maga sajátos szépségével.


E rövid kis túra a városka közvetlen környezetébe nyújt bepillantást, a túra rögtön egy kellemes emelkedővel kezdődik Hévíz legfrekventáltabb utcáján. Elhaladunk a mindenki által Kék templomként ismert különleges formavilágú Jézus Szíve Római Katolikus Templom mellett, másik oldalt pedig a Városháza épülete látható, terén szökőkúttal.


A túra a Hévíz szomszédságában lévő településre, Felsőpáhokra vezet, amelynek fő látnivalója az 1872-ben épült római katolikus templom, helyén eredetileg egy 1369-ben épült kőtemplom állt. Felsőpáhokról Kátyány-hegy következik, a már Zalában megszokott szőlősbirtokokkal, kellemes pincékkel, dimbes-dombos tájjal. A hegyről Alsópáhok felé jutunk ki, amely Felsőpáhok közvetlen szomszédságában található, a két település szinte összenőtt. Nevezetessége az 1777-78-ban épült, barokk stílusú római katolikus templom. A túra innen már Hévízre visz vissza, ahol még tehetünk egy kört a belvárosban...

H4

A túrát a Yanko's Bike Team küldte be.