Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

p5130084

Túra hossza: 85 km

Nehézsége: közepesnél nehezebb

Terep: Síkvidék

Szintemelkedés: 536 m

Tájegység: Mezőföld

A kerékpártúra kiindulópontja Öskün a Mecset utca és a vasúti átjáró találkozásánál található. Innen a település középpontja felé karikázunk. A faluból Hajmáskérre,  Sólyra, majd Királyszentistvánra bringázunk.

 

A falutól Székesfehérvár felé vesszük az irányt  átkarikázunk Vilonya, Berhida, Ősi, Nádasdladány, Sárkeszi, Szárszentmihály településeken, 

 

Fehérvár határából a központot célozzuk meg. Ajánlott útvonal: Úrhidai út-Balatoni út,-Batthyányi út-Csíkvári utca-Széchenyi utca-Budai út-Várkörút.

 

A várost ugyanazon az útvonalon hagyjuk el, mint ahogy bejöttünk. Sőt utunk visszafelévezető szakasza Ősiig már ismerős lesz. Ott viszont a falu közepén a Ladányi utcáról jobbra fordulva a Kossuth Lajus utcán hajtunk tovább Várpalota irányába.

 

A várost elérve a központban lévő Thury-várat keressük meg. Innen a sárgagyöngy jelzésen (Via Margaritarium keresztény vándorok útja) haladva elhagyjuk a várost (Waldstein János utca-Felsőmajor utca-Erdődi Pálffi Tamás utca). Földúton a jelzést követve vissza bicajozunk Ösküre.

 

 

skSzkesfehrvrKerkprtra