Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

img 20150613 075706

Túra hossza: 88 km

Nehézsége: Nehéz

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés: 1189 m

Tájegység: Északi-Bakony

 

A kerékpártúra kiindulópontja Öskün a Mecset utca és a vasúti átjáró találkozásánál található. Innen a település középpontja felé karikázunk. A falut a Mecset utca-Fő utca-Iskola utca-Bántai utca vonalon hagyjuk el a sárgagyöngy jelzést követve. Aszfalt, majd földes úton érjük el Várpalotát, és a központjáig követjük a jelzést.

 

A Thury vártól a Szent István utca-Tési utca vonalon haladunk tovább elhagyva a várost. Kb 10 km-es emelkedő vár ránk Tésig, közben Csőpusztán haladunk át. Innen hegyes-völgyes vidéken haladunk tovább Olaszfalun át Zircig.

 

A kisvárostól immáron Dél felé haladva hajtunk tovább. Előbb a kékkerékpáros jelet követjük Aklin át Lókútig, Majd a piros kerékpároson hajtunk Hárskútig. A település központjában a piroskerékpáros jelzés jobbra kanyarodik, mi viszont a közúton maradva tekerünk egészen Márkóig. Útközben becsatlakozik a piroskereszt jelzés, amit követünk Markón át egyészen a Séd-patakig, de már földúton.

 

A pataknál balra fordulunk és a jobb, vagy bal partján (az út minőségétől függően) bringázunk Veszprém határáig. Veszprémen Kádárta irányába hajtunk át. (Javasoljuk a Bápai út-Gyózsa Gy utca-Óvári Ferenc utca-Brusznyai Ferenc utca-Budapestu út-Kádártai út útvonalat.)

 

Veszprémet elhagyva kerékpárúton haladunk a 82-es út mellett. Kádártáról Gyulafirátóton át jutunk át Hajmáskérre, majd onnan Ösküre, kerékpártúránk végére.

oskuVarpalotaZircVeszpremKerekpartura