Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

img 20150613 064946

Túra hossza: 58 km

Nehézsége: Közepes

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés: 530 m

Tájegység: Balaton-felvidék, Balaton

img 20150613 064946

Túra hossza: 58 km

Nehézsége: Közepes

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés: 530 m

Tájegység: Balaton-felvidék, Balaton

A kerékpártúra kiindulópontja Hajmáskéren a Tábori utcában található, ott ahol az út Sóly felé elágazik. Az első szakasz Veszprémben ér véget. Addig több mint 10 km-tekerünk Gyulafirátót és Kádárta falvak érintésével. Kádárta után a 82-es út melletti kerékpárúton tekerünk Veszprémig.

 

A várost Nemesvámos felé hagyjuk el. Ott igen érdekes látnivalók várnak ránk, hiszen a település határában egy feltárt római halomsír. Illetve egy római villa várja a látogatókat. A Balatonig, nevezetesen Csopakig Veszprémfajszon át vezet utunk. Fajsz egyébként utunk legmagasabb pontján található, innen lejtőzünk egészen a tóig. Pálóznak után elérjük a 71-es utat és a mellette lévő kerékpárúton tekerünk Balatonalmádiig Alsóörsöt érintve.

 

Almáditól a 71-es út melletti kerékpárúton haladunk Balatonfűzfőig. Itt az első körforgalomban a sárga jelzést követve a Nike úton hajtunk ki és ezen haladunk tovább. Utunkba becsatlakozik a piros kerékpáros jelzés is mielőtt elérnénk a 72.es főutat. Itt balra fordulunk Litér felé, de az első lehetőségnél jobbra tartunk a Fűzfői gyártelepen át Királyszentistvánra.

 

Királyszentistvánról Sóly érintésével érünk vissza a kiindulási pontra.

HajmaskerVeszpremBalatonpartKerekpartura