Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

p9190253

Túra hossza: 30 km

Nehézsége: Közepes

Terep: Dombvidék

Szintemelkedés: 282 m

Tájegység: Balaton-felvidék, Külső Somogy, Balaton

 

Kerékpártúránkat a kőröshegyi templomnál indítjuk. A Petőfi úton tekerve hagyjuk el a falut és Szántódra a révhez tekerünk. Innen komppal jutunk át a Tihanyi félszigetre.

 

A félszigeten a hajót elhagyva egyenesen haladunk tovább aszhat úton. A települést elérve, az első ház előtt balra hajtunk tovább a Belső tóhoz, ahonnan a sárgakereszt jelzést követjük szinte az apátság épületéig.

 

Az apátság templomától az I. András- Batthyányi utca útvonalon jutunk vissza a főútra, amit a 71-es útig követünk. Ott balra fordulunk és pár száz métert megtéve megtaláljuk az Apáti templomot.

 

Miután megnéztük a templomot megfordulunk és a 71-es utat követve kerékpárúton eltekerünk a Tihany utolsó utcájáig a Lepke sorig, amire rá is hajtunk. Ezen az úton eljutunk a pari úthoz, amelyen vissza karikázunk a kompig,

 

Áthajózva a Balatonon Balatonföldvárra tekerünk a parton. Tihany utca-Móricz Zsigmond utca-Gyulai Jenő utca-Somogyi Béla utca- Spúr István utca. A földvári vasútállomás után áthajtunk a vasúti átjárón és egyenesen a 7-es főútig tekerünk. Itt a Kőröshegyi utcán folytatva a bringázást vissza érünk a kőröshegyi kiindulási pontra.

 

 

KrshegyTihanyKerkprtra

Ajnlott_szlls