Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

p9190256

Túra hossza:  17 km

Nehézsége:  könnyű

Terep: Síkvidék

Szintemelkedés: 140 m

Tájegység: Külső Somogy

p9190256

Túra hossza:  17 km

Nehézsége:  könnyű

Terep: Síkvidék

Szintemelkedés: 140 m

Tájegység: Külső Somogy

Kerékpártúránkat a kőröshegyi templomnál indítjuk. A Petőfi úton tekerve hagyjuk el a falut és Szántódra a 7-es főútig tekerünk.

 

A főút előtt kb 300 m-rel jobbra van egy út a Római utca ezen hajtunk tovább a pirosháromszög jelzést követve. Az aszfalt út hamarosan eltűnik és földes úton hajtunk tovább balkézfelől egy érdekes látni való kerül elénk a Szántódpusztai Skanzen. Érdemes megállni és megnézni.

 

A skanzen után a sárgatúra jelet követve érjük el Zamádi szélét. Itt egy jobb kanyar és egy erős emelkedő jelzi, hogy pár száz méter múlva megérkezünk a Kőhegyi kilátóhoz. Miután szétnéztünk a kilátónál és kipihentük a kemény emelkedő okozta fáradalmakat ugyanazon az úton vissza gurulunka hegy lábához a sárgán.

 

Jobbra fordulva a zöldtúra jelzésen haladunk tovább. Balra kb 100 méterre találjuk a kiserdőben a fákközött a Szamárkövet. Továbbhaladva beérünk Zamádiba.

 

A Csap utcára balkanyarral fordulva legurulunk a 7-es útig. Átkelve rajta a Hársfa utcán hajtunk egészen a Szent István utcáig. Ezen tovább tekerve a Szántódi révhez érünk.

 

Innen Balatonföldvárra tekerünk a parton. -Móricz Zsigmond utca-Gyulai Jenő utca-Somogyi Béla utca- Spúr István utca. A földvári vasútállomás után áthajtunk a vasúti átjárón és egyenesen a 7-es főútig tekerünk. Itt a Kőröshegyi utcán folytatva a bringázást vissza érünk a kőröshegyi kiindulási pontra.

 

KrshegyKhegyiKiltKerkprtra

Ajnlott_szlls