Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

p9290337

  • Túra hossza: 17 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +403 m,-0 m

Mielőtt elindulnál

Az erdőben történő kerékpározás jogilag szabályozva van, és ezek a szabályok bizony változhatnak is... A túra bejárása előtt tájékozódj az aktuális jogszabályokról a hatályos erdőtörvényben, és csak akkor indulj útnak, ha ez azt megengedi!


  • Túra hossza: 17 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +403 m,-0 m

Túránkat Dédestapolcsányról indítottuk, a Lázbérci víztározó partjától. Ha valaki autóval érkezik ide, itt kényelmesen le tudja rakni a járművet. (Felszabadítók útja)

Utunk első része aszfalton vezet a tó partján a kékkereszt turistajelzésen. A tó végéhez érve egy hídon kelünk át. Az alatta csörgedező patak látja el vízzel a víztározót.

Tovább haladva az aszfelt úton au Upponyi szoroson áttekerve megérkezünk Uppony községbe. Innen a kék kereszt jelzést követve elérjük a Csernelypatakot, amelynek völgyében tekerünk Nekézsenyig.

Az útunk első részén a kékkereszt jelzés támpontot adhatna, de a jelölés minősége nagyon rossz. Eltévedni nem lehet, mivel a patak folyásirányával szemben kell haladni az említett településig. Az út többször a patakmedert keresztezi, vagy abban halad.

Nekézsenynél az országúton balra, Dédestapolcsány felé forduulnk, amit 4 km tekerés után elérünk. A kerékpártúrát a víztározónál fejezzük be.

Ajánlott kiadványok

turistaterkepek
Turistatérképek
turakalauzok
Túrakalauzok

Támogasd a működésünket


Ha tetszett a cikk, kérlek támogasd a munkánkat önkéntes adománnyal a Revolutos számlánkra bankkártyás fizetéssel. Ezáltal még több hasonló cikket fogunk tudni készíteni a szórakoztatásodra.

Hogyan működik az adományozás?

Köszönjük!