Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

p9180199

  • Túra hossza: 63 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +210 m,-0 m

A kerékpártúra szakasz túra, amit 3 verzióban tudunk teljesíteni.
1. Budapesten a Gubacsi hídtól indulva a Szigetszentmártonon a HÉV állomáson befejezve. (Vagy fordítva) kb 90 km-t tekerve.
2. Budapesten a Gubacsi hídtól indulva Tass vasútállomásán végezve (Vagy fordítva) 63 km-t tekerve.
3. Tass vasútállomásról indulva Szigetszentmártonon a HÉV állomáson befejezve. (Vagy fordítva) kb 27 km-t tekerve.


  • Túra hossza: 63 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +210 m,-0 m

A leghosszabb útvonalat a Gubacsi útnál kezdve az M0 hídig a Ráckevei-Duna bal partján haladunk. Az M0 hídon átkelve immár a folyó jobb partján haladva Érkezünk meg Szigetszentmiklósra, ahol célszerű az itt kiépített tanösvényt meglátogatni, a Ráckevei-Duna partján.

Tovább tekerve a Taksony-hídon ismét átkelünk a folyón. (Bár előtte a közelben lévő Családi vadaspark és az Emese park érdekes látvány lehet.) A bal parton haladva Majosházán fogunk áthaladni, majd a dunaparti üdülők között karikázva elérjük az Árpád-hidat, ahol ismét átkelve Ráckevére érkezünk. A településen több látnivaló található hajómalom, tűztorony, kastély, csak hogy néhányat említsek. Itt célszerű hosszabb időt eltölteni.

Tovább haladva elérkezünk a Tassi-zsiliphez, ami a Csepel-sziget végpontja. Itt átkelve Tassra tekerve a vasútállomáson befejezhetjük a túrát.

Ha a 90 km-es útvonalat választottuk, akkor a Tasi látnivalók megszemlélése után (Darányi sírkert) visszatekerünk a zsilipen át a szigetre. Az előző nyomon haladunk, amíg Makád felé nem tudunk fordulni.

Makádon csak átsuhanunk, majd Lórévnél keressük meg a Zichy kápolnát. Innen utunk Ráckevére visz, amit mint régi ismerőst köszönthetünk. Innen tovább hajtunk a Ráckevei-Duna jobb partján Szigetszentmártonra, ahol a HÉV állomáson a kerékpártúránk véget ér.

A túra látnivalóiról részletesebb leírás ITT! található!

Ajánlott kiadványok

turistaterkepek
Turistatérképek
turakalauzok
Túrakalauzok

A túrát a Magyar Kerékpárosklub küldte be.