Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

p7095947

  • Túra hossza: 152 km
  • Szint: +1064 m,-1065 m
  • Átlagos meredekség: 0.7 %

Ez a túra valójában kettő, hiszen első változatban cinkotai HÉV megálló a kiindulási pont, és a gödöllői HÉV a végpont, így onnan vissza levet vonatozni. Akik jobb erőben vannak azok bevállalhatnak még egy 27 km-es szakaszt Budapest végponttal. Hogy miért 48-as? A szabadságharc halottainak egyik nyughelyét keresi fel!


  • Túra hossza: 152 km
  • Túra nehézsége: Közepes
  • Szint: +1064 m,-1065 m
  • Átlagos meredekség: 0.7 %

A túra a cinkotai HÉV megállóból indul. Innen a Vidám vásár úton haladunk, a még jobbra el nem érjük a Simongát utat, amelyre ráfordulva a Naplás-tóhoz hajtunk.

Innen, a Naplás úton végighajtva a Péceli úthoz érünk. Ezen haladunk Pécelig, közben az M0 autópálya alatt kerekezünk át.

Pécelen át Isaszegre tekerünk. A falu határában, nem sokkal a vasúti kereszteződés előtt balra egy pihenőt érintünk. Itt található a képes fa. Itt érdemes megállni, elolvasni a legendát, amely szorosan kapcsolódik a szabadságharc eseményeihez.

Isaszeg központjában Dány felé fordulunk, majd a jobb kézről csatlakozó Sápi úton tekerünk tovább, aminek közvetlen folytatása egy föld út, amely a honvéd sírokhoz vezet. A nézelődés után innen vissza tekerünk Isaszegre és tovább folytatjuk utunkat Gödöllőre.

A Gödöllőn a túra a HÉV megállóban véget ér. Innen vissza lehet vonatozni a kiindulási pontra, vagy a fővárosba.

Aki viszont kerekezni szeretne, folytassa tovább az utat Szada felé. Áthaladunk az M3-as autópálya alatt és csodás lejtőzéssel száguldunk Szadán át.

Ott Mogyoród felé fordulunk. Egy hosszú, enyhe emelkedő után az autópálya fölött áthaladva érkezünk meg az említett településre. Itt meg lehet nézni a Hungaroring bejáratát, vagy tovább tekerve Fótra érkezünk. Innen néhány immár forgalmasabb km után beérünk Budapestre, ahol ez a túra véget ér.

Ajánlott kiadványok

turistaterkepek
Turistatérképek
turakalauzok
Túrakalauzok