Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

bubiA Fővárosi Közgyűlés szerdán dönt a projekt megvalósításáról.

{reklam}

A BuBi projekt, melynek lényege, hogy egy alternatív és környezetbarát közlekedési megoldást biztosítson a budapestieknek, egyszer már elhalt, ám később a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) újra felkarolta, és a megvalósítás hamarosan új lendületet kaphat. A közösségi bringaprojekt keretében 74 helyszínen, összesen 1000 kerékpár állna a lakosság rendelkezésére, amiket bankkártya, hitelkártya vagy mobiltelefon segítségével bárki igénybe vehet.

A projekt jövőjéről, illetve a megvalósításhoz szükséges Támogatási Szerződés megkötéséről szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés. A pontos technológiai megvalósítás részleteit a BKK a tervek szerint a következő hónapokban dolgozza ki, a projekttel párhuzamosan pedig olyan beruházásokat indít, amelyek segítik beilleszteni a BuBi-t a közlekedési rendszerbe.

Az alternatív bringázással végre olyan emberek számára is elérhető lehet a kerékpáros közlekedés, akik már régóta szerettek volna áttérni erre a közlekedési módra, de nem tudták saját biciklijüket használni.

Kapcsolódó cikkek:

Mégsem lesznek kerékpár dokkolók Budapesten?

Bubi lesz a belvárosi közbringahálózat neve

Bérbi, Bico, Bubi, Cimbike vagy Kerékbár?

Jó nevet keresnek KKKR-nek