Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kerekparut

Újabb kerékpárút-fejlesztés érinti Kaposvárt: a somogyi megyeszékhelyről Balatonlelle és a Zselici Csillagpark is biztonságosan elérhető lesz biciklivel 2019-re.

Ezt város polgármestere jelentette be pénteken a Kaposváron tartott sajtótájékoztatón. Az esemény helyszínéül választott Deseda tóhoz az autómentes napra tekintettel kerékpárral érkező Szita Károly elmondta, a Lellére vezető bicikliút az épülő 67-es gyorsforgalmi út melletti szervizúton lesz, illetve a várostól 22 kilométerre található csillagparkhoz vezető szakasz még tervezés alatt áll.

A polgármester emlékeztetett arra is, hogy Kaposvár emellett bővíti és megújítja a jelenlegi kerékpárút-hálózatát, és fejleszti közösségi kerékpáros közlekedési rendszerét a következő években.

A város 24 kilométernyi kerékpárútjához és -sávjához további 16 kilométer épül, a ma még 4 állomásos közösségi kerékpáros közlekedési rendszer 18 állomásosra bővül, a jelenlegieken kívül pedig 170 új, tisztán elektromos és több hagyományos kerékpár áll majd a bérlők rendelkezésére.

A kaposvári polgármesteri hivatal korábbi tájékoztatása szerint a kerékpáros beruházásokkal további városrészeket, köztük Kaposfüredet és Toponárt is bekapcsolják a kerékpárút-hálózatba, megteremtve annak a lehetőségét, hogy az emberek biciklivel is biztonságosabban juthassanak el munkahelyükre.

Forrás:MTI