Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

A lánckerekek tisztításával a váltás minőségét javíthatod. Fontos hogy a lánckerekekről a felhalmozódott olajos poros szennyeződést eltávolítsd. Erre kiváló szerszám lehet egy drót kefe, egy csavarhúzó vagy egy rongy.

  • Ha szárazon szeretnéd csinálni, akkor az első és a második eszköz tökéletes pucoláshoz.
  • Ha zsíroldóval csinálod, akkor a benedvesítés után várj egy kis időt, hogy kezdjen el hatni a cucc, majd drótkefével távolítsd el a nagyobb darabokat, majd ronggyal töröld le a maradék felázott szennyeződést. Zsíroldónak egyébként tökéletesen megteszi ha nincs speciális oldószeres folyadékunk egy kis szappanos, vagy mosogatószeres víz is. Ügyelj rá, hogy az oldószer ne jusson az agy csapágyaiba, mert ha ott is feloldja a zsírt, akkor az problémát okoz a későbbiekben.

Takarítás után nézd meg a fogak ívét és döntsd el szemrevételezéssel, hogy mennyire kopottak a felületei. Ha nem vagy biztos a dologban, kérd szakemberek segítségét.

Egy biztos! Ha a lánc ugrik az adott fogaskeréken, annak ellenére, hogy azok tiszták, akkor biztos cserélned kell. A lánc kopottságát láncnyúlásmérő eszközzel is ellenőrizheted, ezt az ellenőrzést bármelyik szerviz általában ingyenesen elvégzi.

Kedves Felhasználó!
A cikkben található tanácsok és szervizelési stratégiák álltalános jellegűek és nem alkalmazhatók minden esetben. Az ebből eredő hibákért az oldal nem vonható felelőségre. Szakmai problémák felmerülése esetén ajánlatos szakszervizt igénybe venni!