( 1 szavazat )
Túrák terepen - Vas megye
Írta: Olaf
2010. december 11. szombat, 10:21

Túra hossza: 42 km

Nehézsége: Közepes

Terep: Hegyvidék

Szintemelkedés: 1043 m

Tájegység: Kõszegi-hegység és a Vas-hegy

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 

A kerékpártúra a kőszegi vár parkolójából indul. A Várkör utcán, Ady Endre utcán keresztül tekerve érjük el a Temető utcát, amelyen tovább haladunk, immár a zöldkerékpáros jelzést követve.

 

A várost elhagyva jobb kéz felől találunk rá a Panoráma körútra. Itt elhagyjuk a zöldkerékpáros jelzést (amely egyenesen halad tovább), és elkezdünk mászni a hegyre fel. Kb 6 km múlva érjük el a csúcsot. Útközben a sípályák, valamint a Szálasi bunker mellett haladtunk el.

 

A csúcs után érjük el a magyar-osztrák határt immár a kék kereszt jelzést követjük néhány km alatt. Jobb kéz felől lesz a Hétvezér forrás, ahova egy vízvételre érdemes kitérni. miután a kékkereszt jelzés lekanyarodik utunkról 1 km múlva érjük el a volt határőrörs épületét.

 

Innen egy rövid mászás, majd egy szintén nem túl hosszú lejtő után ismét emelkedni kezd az út. Itt kezdődik túránk leghosszabb emelkedője, ahonnan 330 m-ről 725 m-res magasságig másunk fel durván 13 km alatt. Közben egy kis pihenőt a Stájerházak meglátogatása jelent. Jó érzés lesz itt arra gondolni, hogy már túl vagyunk a 2/3-ad távon emelkedőben és kilométerben.

 

A Stájerházak után aszfalt utunk ketté válik. Mi jobbra tartunk az "Y" kereszteződésben, amely nek az egyik villájába érkeztünk, és a másikban folytatjuk utunkat. Hamarosan elérjük a volt határőr laktanyát, valamint a Hörman-forrást, amely a csúcs elérését jelenti számunkra.

 

A csúcs után pihentető lejtőzés vár ránk. Szépen átgurulunk Velem községen és innen közúton haladva Kőszegszerdahely és Cák falvakat érintve visszaérünk Kőszegre. A Rohonc és a Velemi utcán áttekerve a Temető utcába jutunk, és a már ismert úton visszafelé haladva jutunk el a kiindulási pontra.

 

 

 

Kszegi_hatrmenti_kerkprtra

Letölthető tartalmak

Hozzászólások:
 

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass.

 

Kedves látogató, mint bizonyára tudod a jelenlegi jogszabályok szerint erdőben kerékpározni csak az arra kijelölt utakon lehet.

Az itt bemutatott útvonal tartalmazhat olyan utakat, amelyek használata a jelenlegi törvények szerint tilos. Ennek oka az lehet, hogy az útvonal bejárása a törvény megszületése előtt történt.

A túra megismétlése előtt tájékozódj, hogy törvényileg lehetséges-e az útvonal használata.

Oldalunk nem vállal felelősséget az utak illetéktelen használatából származó károkért.

 

Rejtett menü tájegységek

Hidden banner

Rejtett menü szállások

Rejtett menü

Az oldalunk sütiket használ (nem az ehető fajtát).

Amennyiben szeretnéd tovább használni az oldalunkat kérjük kattints ide: