Magazin - Technika/Tesztek
Írta: Olaf
2017. június 26. hétfő, 00:00

Lazer-Roller00Egy teszt, két bukó.

 

 

Az elmúlt hónapban sikerült letesztelnem a Lazer Roller bukósisakját.

 

A Lazer egy belga gyártó, amely majdnem 100 éve (1919) gyárt bukósisakokat. Motorkerékpározáshoz, téli sportokhoz, és ami számunkra most a legfontosabb kerékpározáshoz gyártanak sisakokat. A 100 év tapasztalata áthatja az összes terméküket. Most a valóságban is kiderül számunkra mit is jelent az évszázados tapasztalat.

 

Azt már most fontos pozitívumként értékeltem, hogy lehet hozzájuk külön szivacskészletet vásárolni.

 

Lazer-Roller01

 

Az a sisak, amelyet a fejemen viseltem több mint egy hónapon át a keresztségben a ROLLER nevet kapta. Kategóriáját tekintve hegyikerékpáros sisaknak szánták, de aki csak egy sisakot használ, a napellenző levételével könnyen átalakíthatja aszfaltra való sisakká.

 

A színskála igen bőséges, hiszen 8 matt szín közül (fekete, szürkés-fehér, szürke, cián kék, piros, narancs, zöld és sárga) választhat a vásárló. Így harmonizálva akár a ruházata, akár a kerékpárja színvilágához. Vagy egyszerűen a jó láthatóság érdekében emelhet le a polcról egy rikító színű sisakot.

 

 Lazer-Roller04

 

A fejvédő 28 szellőző nyílást tartalmaz, ami nagymértékű ventilációt tesz lehetővé. A fejre rögzítést a tarkónál lévő csavaros gombbal (hivatalos nevén Turnfit System TS+) lehet megoldani. Ezen túl egy kis csillagcsavar oldásával, illetve feszítésével hosszant (le-fel) történő állítás is lehetséges, amellyel még jobban a fejünkre lehet igazítani a sisakot.

 

A bukó természetesen In-Mold technológiával készül, ami azt jelenti, hogy a sisak külső héját egy speciális hőkezelési eljárással sajtolják/olvasztják egybe a belső habszerkezettel. Ennek köszönhetően a sisak külső felülete igen kemény és merev. Sérülés (bukás) esetén a külső héj reped, ami mutatja a belső habrétegben történt változás. Azaz jelzi a tulajdonosnak, hogy a sisakot bizony cserélni kell, mert már nem nyújt 100% védelmet. (Amúgy is érdemes tudnod, hogy egy fejre érkezett bukás egy új sisak-vásárlással jár a biztonságod miatt!)

 

Lazer-Roller02

 

A sisak súlya M-es méretben 243 g, ami átlagos súlynak számít ebben a kategóriában.

 

Menetközben
A LAZER ROLLER sisak a fejemre felvéve elsőre is kényelmesnek tűnt. A beállítások, pláne a hosszirányú elvégzése tovább növelte a komfortot. (Zárójelben jegyzem meg, ennek állítgatásához egy csillagcsavarhúzó kell, és kicsit nehéz a csavarhoz hozzáférni, de ezt csak egyszer kell megcsinálni.) A Turnfit állítógombocska kényelmesen kézre áll, könnyű csavargatni, nem ütközött közben bele a kezem a sisakba. A napellenző le/fel szerelése könnyen ment, nem kell tartani a rögzítő pöckök letörésétől.

 

A sisak könnyű, egész napos viselete sem okozott megterhelést a nyakamnak. Szerethető, kényelmes darab.

 

Ára: 25 990 Ft.

 

Tetszés index: 4/5

 

Nos nézzük a másikat, ami CYCLONE vagy PEARL névre hallgat

 

A kezemben lévő a hazai katalógusban CYCLONE néven fut, a gyártó oldalán viszont PEARL néven. Ennek okát a cikk végén tudod meg.

 

A sisakra ránézve egyből láthatod, hogy bizony ez a hölgyeknek készült. Kategóriáját tekintve sport/trekking célokra ajánlja a gyártó. Szintén In-mold kialakítású. Szellőző nyílás van rajta 19, ami lássuk be nem 28. Igazán ebből látszik, hogy ez nem egy high tech verseny bukó, de túrázásra tökéletesen megfelel. Súlya az S-esnek 295 g.

 

Lazer-Roller00

 

A tarkón történő állítási lehetőségek egy az egyben ugyanaz, mint az előzőnek. A napellenző kicsit nehezebben szerelhető le, mint a LAZER ROLLER-é. Viszont a pánt állítása ezen szerintem könnyebb és szebb megoldású.

 

Ez is több színben (sárga, matt fekete, matt kék, bíbor, szürke és fehér) és nonfiguratív mintával (fekete, vagy fehér alapon) is választható. A minta nélkül egyébként férfiak is nyugodtan választhatják ezt a kedvezőbb árú sisakot. És itt jutottunk el az ismertető elején ismertetett titokhoz: a CYCLONE nonfiguratív mintával ellátott női változata a PEARL. Ez, tulajdonképpen a speciális „MOI! kollekció" egyik darabja, ami egy divatos színekből összeállított női gyűjtemény.

 

Lazer-Roller03

 

Ára az előzőnél kedvezőbb, 15 990 Ft.

 

Tetzés index: 4/5

 

A Lazer sisakokat a Paul Lange Hungary Kft forgalmazza hazánkban. Keresd a Kerékpár Diszkont kerékpárboltban, Székesfehérváron, vagy a kedvenc kerékpárboltodban.

 

A Tetszés index a holkerékpározzak.hu tesztelőinek abszolút előítéletektől NEM mentes, szubjektív véleményét mutatja.
Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.
1/5 nem tetszett
2/5 (szódával) elmegy, használható
3/5 jól használható
4/5 megvenném
5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. (Egy termék esetén az imádat felső foka!)

Hozzászólások:
 

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass.

 

 

Rejtett menü tájegységek

Hidden banner

Rejtett menü szállások

Rejtett menü

Az oldalunk sütiket használ (nem az ehető fajtát).

Amennyiben szeretnéd tovább használni az oldalunkat kérjük kattints ide: