Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kerekparos utikonyv

Kerékpáros útikönyvek lelőhelye.

Balaton kerékpáratlasz és útikalauz - Turista utakkal

690224_5 A Balaton környékének részletes, színes, többnyelvű, 1:80 000 méretarányú kerékpáros atlasza 24 túraajánlattal, várostérképekkel, amelyet jól használható útikalauz, a látnivalók ismertetése és hasznos információk egészítenek ki.

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Zsiga Henrik: Balaton Bringával  



ZsigaHenrikBicikliBalaton "25 túra a Balatonnál. Nem spóroltunk a kilométerekkel: körbebringáztuk a keszthelyi vidéket, a nem alacsony Badacsonyt, a Káli-medencét, s a felvidék megannyi kegyetlen hegyét. Körbetekertük a kelet tájait, és nyurga hurkokra fűztük Somogy falvait. Kerekeztünk autóúton, mezőn, völgyön, levélágyon: bükkön, tölgyön. Került a könyvbe túra elég: pihentető s büntető, némelyik könnyed, másutt majd pereg a könnyed. De nem csak az utakat róttuk! Települések jöttek elénk, szédítettek tornyaikkal, barlangokkal, kishidakkal, nagypiaccal. Teszteltünk temérdek szállodát és éttermet, s szőlőfürtöt, mi itt termett. Jól megnéztünk minden sarkot, múzeumot, állatparkot. Jegyzeteltünk, fotóztunk, eltévedtünk, bolyongtunk. Távokat mértünk, hegynek föl irgalmat kértünk. Aztán hazaértünk. Ha nem csak körbetekerni akarod a tavat, van pár ötletünk. Vidd haza a könyvet, és elő a bringákkal! Irány a Balaton!"

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.
Gazsi Zsabolcs: Kerékpártúrák a Balaton környékén
KerékpártúrákBalatonKörnyékén A Balaton és környéke az ország leglátogatottabb területe, így a kerékpárosoknak is vonzó vidék.

A tavat körbeölelő kerékpárút mellett egyes településekről is indulnak kerékpárutak, a jövőben tervezik ezeket összekötni a főbb nemzetközi kerékpárutakkal.

A Balaton körbetekerése szinte minden kerékpárosnak kitűzött célja. Az edzettségtől függően a táv teljesíthető egy nap alatt is, de ha nem a teljesítmény a fontos, érdemes hosszabb, városnézésekkel egybekötött túrát szervezni.

Könyvünkben intenzív kerékpártúrákat gyűjtöttünk össze, amelyek a Balaton környékén kalandoznak és visznek el kevésbé ismert látnivalókhoz, helyekre.

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.
Németh Balázs: Kerékpártúrák, edzőkörök Budapest környékén
243x354-http---s01.static.libri.hu-cover-d7-7-842222_5 A könyvben ismertetett 15 edzőkör mind Budapestről vagy annak vonzáskörzetéből indul, és mivel körökről van szó, oda is érkezik vissza. Ezekből tíz vezet aszfaltos, szilárd burkolatú köz- vagy forgalom elől elzárt erdészeti utakon, öt pedig terepen, azaz turistautakon, ösvényeken vagy az erdészet által fenntartott utakon. Az edzőkörök által megtett távolság 50...100 km, nehézségi fokukat a szintemelkedés és a terepviszonyok is befolyásolják. Éppen ezért a könyvben szereplő túraleírásokat a hangulatos, rajzolt térképek mellett szintrajzzal is illusztráljuk, illetve a szövegben is utalunk a nehézségi fok szerinti útvonalválasztásra. A túraleírások részletes útvonalismertetést tartalmaznak, emellett felhívják a figyelmet az érdekes látnivalókra, a táj szépségeire, ellenben nem feltételezik, hogy a kerékpáros a műemlékeknél megáll, hacsak nem ott kívánja pótolni a hosszú kilométerek során elégetett kalóriákat. A könyv felhívja a figyelmet arra, hol találhatunk működő közkutat, hogy ne menet közben kelljen folyadék-utánpótlás után kutatni, vagy azt boltban beszerezni. A túraleírások az esetleges útvonalváltozatok lehetőségét is felvetik: miként tudjuk lerövidíteni vagy éppen meghosszabbítani az ismertetett kör hosszát. A könyv eleje általános ismertető, amely felhívja a figyelmet a szabályos, de egyben praktikus és célszerű kerékpáros közlekedésre, a megfelelő ruházat kiválasztására, illetve a kerékpár személyre szabott pontos beállítására. A tartalomból: Hasznos ismeretek; Biztonság; A kerékpár felkészítése a biztonságos haladáshoz; Kellékek a biztonságos kerékpározáshoz; Karbantartás és javítás; Öltözködés, hasznos kiegészítők; Kényelem a kerékpáron. Országúti túrák: Dunakanyar: Szentendre - Visegrád; Dunakanyar: Szentendrei-sziget; A Pilis és a Visegrádi-hegység: Pilisszentlászló - Pap-rét - Visegrád; Pilis hegység - Dobogó-kő; Budai-hegység: Páty - Zsámbék; Érdi-dombság: Herceghalom - Biatorbágy - Törökbálint; Csepel-sziget; Gödöllői-dombság: Gödöllő - Isaszeg - Dány; Börzsöny: Vác - Királyrét; Gödöllői-dombság északi része: Veresegyház - Galgamácsa - Acsa. Hegyikerékpáros túrák: Budai-hegység: Hármashatár-hegy - Solymár - Nagykovácsi; Budai-hegység: Budakeszi - Nagykovácsi - Nagyszénás; Pilis: Kevély - Pilis-hegytető - Csobánka; Visegrádi-hegység: Hármashatár-hegy - Pilisszentlászló - Visegrád - Pomáz; Börzsöny: Verőce - Királyrét - Nagy-Hideg-hegy - Nagybörzsöny - Nagyirtáspuszta.

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.
Budapesttől délre - Kerékpáros térkép
243x439-http---s05.static.libri.hu-cover-e5-2-843630_5 Az 1:65 000-es kerékpáros térkép a Budapesttől délre, délkeletre eső nagyobb területet ábrázolja hátoldalán rövid túraleírásokkal, szintdiagramokkal, látnivalók felsorolásával (fotókkal illusztrálva) és hasznos tudnivalókkal (szálláslehetőségek, kerékpárszervizek stb.). A túraajánlatok a legfontosabb tudnivalókat ismertetik az útvonal jellemzőiről (útminőség, terepviszonyok, forgalom stb.). Sorozatcím: Kerékpárral Budapest környékén. Az ajánlott túrák útvonala a Csepel-szigeten és a környező területeken, a Pesti-síkságon és a Kiskunság északi területein (délen LajosmizseNagykőrös, keleten Abony, északon Ecser-Monor-Cegléd vonaláig) vezet. A fővároshoz közel fekvő területek, Csepel-sziget, Pesti-síkság egy-két napos hétvégi túrázáshoz kiválóan alkalmasak, de hosszabb túrák is tehetők Cegléd és Nagykőrös vidékére. Sok szép látnivaló várja itt a nyaralókat, túrázókat: szép és különleges tájak, természetvédelmi területek (pl. a Kiskunsági Nemzeti Park szikes pusztái Apajnál), védett műemlékek (Ráckeve, Ócsa, Cegléd, Nagykőrös), kastélyok, néprajzi emlékek (Ócsa, ófalu). Útközben strandolhatunk pl. a Délegyházi-tavaknál, Cegléden és Ráckevén gyógyfürdőben, a Csepel-sziget déli részén, a Ráckevei-Duna-ág holtágaiban pl. Dömsödnél, Ráckevénél. Itt a horgászok és a vízisportok kedvelői is hódolhatnak szenvedélyüknek. Különleges látnivaló Százhalombattán a Régészeti Park és a Matrica Múzeum. Nyaranta számtalan rendezvény kínál szórakozást. A sík vidéken kedvezőek a kerékpártúrázás feltételei. A túraútvonalak kis forgalmú közutakon, néhol gáton, földúton, helyenként kerékpárúton vezetnek. Gyerekes családoknak és kezdő kerékpárosoknak is ajánlott. Autós és gyalogos turisták is jól használhatják.

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.
Benecz "paraferee" Ferenc: Kerékpártúrák a Bükkben
Pf Kerekparturak a Bukkben Kerékpáros szemmel a Bükk fennsíkjának, lankásabb hegyeinek, völgyeinek köszönhetően nem csak gyalogosan túrázható, de jól kerékpározható is, bár ne számítsunk sok sík részre.
A könyvben ismertetett 15 kerékpártúra a Bükkben vezet, ezekből tíz terepen, azaz turistautakon vagy az erdészet által fenntartott utakon, öt pedig aszfaltos, szilárd burkolatú köz- vagy forgalom elől elzárt erdészeti utakon. A túraleírások részletes útvonal-ismertetést tartalmaznak, emellett felhívják a figyelmet az érdekes látnivalókra, a táj szépségeire, ellenben nem feltételezik, hogy a kerékpáros a műemlékeknél megáll, hacsak nem ott kívánja pótolni a hosszú kilométerek során elégetett kalóriákat.

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Duna menti kerékpárút Ausztriában

715390_4 Aktualizált, bővített, 3. kiadása az élvezetes stílusban megírt kerékpáros útikönyvnek, amely az eredeti osztrák kiadvány fordítása. A Duna osztrák szakasza mentén kiépített 368 km hosszú kerékpárutat ismerteti és minden olyan információt tartalmaz, amely fontos lehet a táj szépségei, a kultúra és a történelem értékei iránt érdeklődő kerékpáros turistának.

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Dunakanyar kerékpáros útikalauz

 

243x351-http---s01.static.libri.hu-cover-e2-d-818230_5 Kerékpáros útikalauz M 1:50 000 útvonaltérképpel, várostérképekkel, háromnyelvű túraleírásokkal és útikalauzzal spirálos kivitelben. Az ábrázolt terület: Dunakanyar, Szentendrei-sziget, Börzsöny, Visegrádi-hegység, Pilis, Budai-hegység. A túrák különböző nehézségi fokúak. Találhatók könnyű túrák kezdő kerékpárosoknak vagy gyerekes családoknak, de nagyobb nehézségi fokú, MTB-túrák is gyakorlott kerékpárosoknak és montisoknak. A túrák általában kerékpárúton, kisebb forgalmú közutakon, illetve kerékpárral járható erdei, erdőgazdasági vagy turistautakon vezetnek.

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Észak-magyarországi kerékpártúrák - Bükk - Zempléni-hegység - Aggtelek - Cserehát


679449_4 Útikönyvünk barangolásra hívja a túrázókat Észak-Magyarország sokszínű, vadregényes és kevésbé ismert tájaira. A Bükkbe és a Zempléni-hegységbe azokat, akik számára kihívást jelentenek a magas hegyi utak, Aggtelek környékére azokat, akik a karsztvidék sajátos felszíni formáival és izgalmas barlangjaival kívánnak megismerkedni, a Cserehát lankáira és a Bodrog-köz, valamint a Bükkalja kis szintkülönbségű útjaira a kezdő bicajosokat, gyerekes családokat. A könyvben szereplő 18 kerékpártúra által feldolgozott terület mindent kínál, ami a turistát érdekelheti: a történelmi városokat, a völgyekben megbúvó apró falvakat, múltat idéző romantikus várakat, várromokat, de üdülőhelyeket, melegvizű strandokat is. Az útvonalleíráshoz a látnivalók ismertetése és a kerékpárosok számára nélkülözhetetlen szolgáltatások felsorolása kapcsolódik. A tájékozódást útvonaltérképek és várostérképek segítik.

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Kerékpárral a Fertő tó körül

243x388-http---s05.static.libri.hu-cover-dc-1-826259_5 144 oldal, színes fotókkal, várostérképekkel, kivehető, M 1:100 000 színes útvonaltérkép-melléklettel. A Fertő tó vidéke kerékpáros paradicsom: jó kerékpárutak, olcsó szálláshelyek, sok szép látnivaló; jó szívvel ajánlható úti cél, nyaraló- és kirándulóhely a kerékpáros turistáknak, legyenek bár kezdők vagy gyakorlottak. Majdnem a teljes kört kerékpárúton tehetjük meg a Fertő tó körül. A túra nagyrészt Ausztriában vezet, csak kisebb szakasza esik hazánk területére. A Fertő tó környéke 418 km hosszú kerékpárút-hálózattal rendelkezik, amely egyedülálló még Ausztriában is. A számozott bicikliutakat az út mentén táblákkal jelzik. Az osztrák oldalon majd minden helységnek van szabad strandja. Ha elfáradtunk vagy csak egyszerűen meleg van, szinte bárhol fürödhetünk a kellemes, 25-28 oC-os sekély tóban. A magyar oldalon csak Fertőrákoson találunk fizetős strandot.

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Gazsi Szabolcs: Kerékpártúrák Vértes és Gerecse környékén

KerekparturaVertesGerecse A könyvben szereplő utakon bejárjuk Gerecse és Vértes környékét, és megismerjük a hegységek belsejét is. A körtúrák kiindulópontja vonattal és autóval is könnyen megközelíthető.
A könyvben ismertetett 15 kerékpártúrából 6 a Vértesben, 7 a Gerecsében vezet, 1 túra Tatabányától Győrig kalauzol, 1 túra a Gerecséből kalandos terepen vezet át a Vértesbe. 5 terepen, azaz turistautakon vagy az erdészet által fenntartott utakon, 10 pedig aszfaltos, szilárd burkolatú köz- vagy forgalom elől elzárt erdészeti utakon halad. A könyv részletesen ismerteti az útvonalakat, felhívja a figyelmet az érdekes látnivalókra, a táj szépségeire. A könyv nem foglalkozik a műemlékek bemutatásával, de a leírt túrák pihenőit ott jelöli meg, ahol a kerékpáros talál látnivalót is.
A szerző az útvonalakat GPS-szel járta végig, az adatokat folyamatosan rögzítette, tehát a leírásban megadott szintek, távolságok a GPS készülékkel rögzített adatok.
Nos, nincs akkor más hátra, mint átlapozni az útvonalleírásokat, kiválasztani a legvonzóbbakat, majd bejárni azokat. Kalandra fel!

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Magyarország csodálatos túraútvonalai

843757_4 Újra indulhat a kaland! Gyalog, két keréken tekerve vagy evezve! Könyvünket a két évvel ezelőtt megjelent Magyarország legszebb túraútvonalai című nagysikerű túrakalauzhoz képest komoly bővülés jellemzi. A most bemutatott útvonalak között számos esetben kiemelt figyelmet kap a családi, illetve kisgyermekes kirándulás, több, könnyen kivitelezhető vízi kalandot ajánlunk, kerékpáron pedig egészen más metszetét ismerhetjük meg e tájaknak, mint például gyalogolva. A könyv minden hegyvidéket, tájegységet külön tárgyal, minden útvonalat térképen is mutat, sőt a hegyvidéki terepekhez a túra domborzati keresztmetszete is társul, a szintemelkedések és szintvesztések megjelenítésével segítve a tervezést, a felkészülést. A változó nehézségű túrák adatait minden esetben táblázat foglalja össze, így az indulási és érkezési helyekről, a távról, a menetidőről és a pontos útvonalról is összegző képünk lesz. A kerékpár- és vízitúrákat segítendő írunk a felszerelésekről és különleges, "járműspecifikus" tudnivalókról is. Hegyvidékeink bejárásához e túrakalauz-hátteret rendkívül bőséges képanyag egészíti ki, ezzel is kedvet teremtve az induláshoz. Mert ha van hívogató terep, térkép, felszerelés és most már túrakalauz is, csak a lelkesedést, érdeklődést, újdonságkeresést kell mellé tennünk! Keljünk útra, s vigyük magunkkal családunkat, barátainkat is!

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Dr. Nagy Balázs: Magyarország legszebb kerékpáros túraútvonalai

843757_4

Túrázók nagykönyve sorozatunk legújabb kötete ezúttal Magyarország legkülönlegesebb biciklis útvonalain vezeti végig az olvasót. A könyvünkben bemutatott túrák az egész család számára kikapcsolódást és garantált feltöltődést biztosítanak, a felfedezés izgalmát ígérik - két keréken még a jól ismert táj is más arcát mutatja.

A kötet változatos helyszínekre invitál bennünket, a hegyi terepek mellett jócskán lemegyünk a síkvidékekre is - a síksági vagy szelíd dombvidéki területek gyalogosan sokszor végeláthatatlannak tűnnek, ám biciklizve már befogadhatók és igazán érdekesek. Túráink során körbejárjuk a Fertő, a Velencei- és a Tisza-tavat, sőt Románia, Szlovákia és Ausztria felé is átlépjük a határt. Nyeregbe pattanva a Kárpát-medencei vidék sokszínűségének más dimenzióját fogjuk megtapasztalni! Úgy vezetjük az új tájat megismerni kívánókat, a kalandokat és látnivalókat keresőket, hogy a legátfogóbb, legsajátosabb képet adjuk a megcélzott helyszínről.

A könyvben helyet kapó 28 fejezet változatos nehézségű kirándulásokat kínál, köztük számos olyat, amelyen a gyerekek is bátran kipróbálhatják magukat. Előző köteteinkhez hasonlóan az egyes útvonalakat gazdag képanyag, áttekintő térkép és gyakorlati leírások teszik teljessé. A túrákhoz kapcsolódó kulturális és természeti értékek részletes bemutatása mellett - a könnyebb tervezés érdekében - mindenhol feltüntettük a nehézségi fokot, a pontos távolságot, a menetidőt, a szintemelkedést és a szükséges felszerelést.

Kerekedjünk fel, és ismerjük meg Magyarország legszebb kerékpáros útvonalait!


Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Nagy kerékpáros túrakönyv I.

714904_4 A szerző drótszamarán bejárta már az egész országot. Most kerekezéseinek tapasztalatait osztja meg a kíváncsi olvasókkal. Kis kerékpár-szerelési tanfolyammal indítja könyvét, majd 35 jótanáccsal látja el a kezdő túrázókat, és végül, de nem utolsósorban következnek az útvonalak: Pilis, Börzsöny, Nógrád, Salgótarján, Mátra, Bükk, Aggtelek, Zemplén, Hortobágy, Budapest, Gerecse, Vértes, Bakony, Balaton, Sopron, Kőszeg, Őrség, Zselic, Mecsek. Az útvonalak elején információkat kapunk a Budapesttől mért kiindulópontról, a túratávról, a földutak hosszáról, az emelkedésekről, a túraidőről, a nehézségi fokról és a tájékozódásról, amiket több oldalas részletes leírások követnek fotókkal, térképekkel illusztrálva.

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Nagy kerékpáros túrakönyv II

690189_4 A könyv aktív kerékpárosoknak szól, akiknek nem probléma a 70-80 kilométer kerekezés hegyvidéki terepen. Az eredeti tervek szerint, a többnapos túrák leírása következne, de az első részből annyi jó túrahely maradt ki, hogy a könyv egyik fele az egynapos túrákról szól. A túrákkal többek között a következő helyekre juthatunk el: Dunakanyar, Pilis, Börzsöny, Szigetköz, Bakony, Balaton, Őrség, Zala, Zemplén. Az útvonalak elején információkat kapunk a Budapesttől mért kiindulópontról, a túratávról, a földutak hosszáról, az emelkedésekről, a túraidőről, a nehézségi fokról és a tájékozódásról, amiket több oldalas részletes leírások követnek fotókkal, térképekkel illusztrálva.

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Nagy Kerékpáros Túrakönyv III.

243x363-http---s05.static.libri.hu-cover-9a-6-738049_5 "Ez a könyv nemcsak azoknak a gyakorlott túrázóknak íródott, akik már bebarangolták az egész országot, hanem azoknak is, akik szeretik a szépet, a kalandot, az új élményeket. A könyvben leírt túrák nagy része közepes edzettség mellett is kényelmesen teljesíthető." (A szerző)

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Nagy Kerékpáros Túrakönyv IV.

243x359-http---s05.static.libri.hu-cover-d2-3-824054_5 Az első két magyarországi túrakönyv után úgy éreztem, minden jó helyen kerékpároztam már az országban és már nincs olyan ismeretlen, felfedezésre váró, új tájegység, amelyet ne ismernék. Nem tartottam volna sportszerűnek az egy napos túrákat egyszerűen lerövidíteni vagy kettévágni, és két rövid túrának feltüntetni. Az ilyen egyszerűsítéseket az olvasó is könnyedén megteheti a túrákhoz mellékelt térképek segítségével. A magyarországi rövid túrák könyvének azonban valami újat, eddig ismeretlent kell bemutatnia, és olyan helyek felfedezését kínálnia, ahol eddig még én magam sem kerékpároztam. Hosszú téli estéken, amikor csak képzeletben szárnyalhat az ember, lelkesítő élmény volt újabb és újabb tájegységeket "bejárni" a térképen, és utánanézni az interneten a részleteknek. A felfedezés egyedisége, újdonsága, öröme szülte meg ezt a könyvet, amelyet bátran ajánlok minden sporttársamnak az országban. Az első túrák kiválasztásánál ismertem fel, hogy már nem 70-80 kilométerekben kell gondolkodnom, mint eddig, hanem csak 30-40 kilométeres távokban, így kisebb tájegységek is előtérbe kerültek (ahol nagyobb túrákhoz, nincs is elég tér). Nagy segítségemre volt továbbá, hogy a nagyobb nemzeti parkok kijelölték azokat a földutakat, ahol engedélyezik a kerekezést. Az első könyvekben fontos volt, hogy minél többet haladjon erdőben a túra, így a nagyobb folyóink gátjai (melyek szép természeti környezetben haladnak) háttérbe kerültek nagyobb erdőségeinkhez képest. Pedig mennyire könnyű és sokszínű, végig sík úton tekerni egy ártéri erdő mellett, ahol a szűkebb természeti sáv miatt koncentrálódik az élet a gát körül. - (Részlet a Bevezetőből)

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Nagy Kerékpáros Túrakönyv V.

243x371-http---s05.static.libri.hu-cover-20-2-832842_5 A Nagy Kerékpáros Túrakönyv 5. kötete folytatja a 4. könyv rövid körtúráinak sorát. A 49 új körtúra (20-40 km), olyan teljesen új helyszíneket érint, mint például a Nagy-berek, a Sokorói-dombság, a Sárvíz, Csepel-sziget, Szalontai-hegység (Aggtelek NP) vagy az Ormánság... Ezeken felül a klasszikus helyszíneken is új túrák születtek: ellátogatunk a Soproni-hegység, és a Kőszegi-hegység legvadregényesebb zugaiba, felfedezzük a Gerecse, a Bakony, a Bükk, a Mecsek eddig be nem járt részeit. 6 túrával felkeressük az első négy könyvben még nem ismertetett Tiszántúlt is (Bereg, Nagy-sárrét, Tiszazug...). A könnyed kerekezés szerelmesei 16 olyan új túrát találnak, amelyek a szinte teljesen sík útvanaluk miatt magassági diagram nélkül készültek, ezek a túrák általában folyók menti gátakon haladnak. A megszokott magassági diagram, túraleírás és térképen felül a 7 paraméteres túra jellemzők tovább bővültek, a természeti, az erdősültségi mutatókkal és a kiindulási pont GPS koordinátáival. 

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Őrség és alpokalja kerékpáros útikalauz

243x352-http---s01.static.libri.hu-cover-01-f-818228_5 Többnyelvű útikalauz, részletes, négyszínnyomású útvonaltérképpel, várostérképekkel. Az ajánlott túrák útvonala Magyarország nyugati határszéle közelében, a viszonylag még érintetlen Őrség és Vas megye gyönyörű tájain vezet. A határon átkelve néhány túrát ajánlunk Burgenlandban is. Az útvonaltérkép M 1:80 000 léptékű turistatérkép, amely a turistautakat is ábrázolja, árnyalatos, négyszínnyomású, domborzattal, hegy- és vízrajzzal. A jelmagyarázat ötnyelvű. Az atlasz ábrázolja az Őrség, a Vasi-hegyhát, Kőszegi-hegység, Kemeneshát, Szombathely környéke, Rába és Répce mente területét. Ez a vidék kedvelt turista úti cél, hiszen közismerten gazdag szép és védett természeti értékekben, műemlékekben, néprajzi, történelmi nevezetességekben. Patinás, nagy múltú városokat (Kőszeg, Szombathely, Körmend, Sárvár), dimbes-dombos, patakokkal átszelt erdőket, réteket, ezeréves templommaradványokat, kastélyokat, skanzeneket láthatunk ezen a vidéken. Kedvezőek a kerékpártúrázás feltételei is. Túraútvonalaink jórészt ú.n. kerékpárbarát utakon vezetnek, amelyeken jellegzetes útbaigazító táblák segítik a kerékpárosokat (Írottkő Naturpark, Vasi és Őrségi kerékpáros úthálózat), egyébként kis forgalmú mellékutakon kerekezhetünk.

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

Tisza-tó, Hortobágy Kerékpáros és vízitúra-kalauz

704969_4 A Tisza-tó és a Hortobágy, valamint közvetlen környékének többnyelvű, jól használható kerékpáros és vízitúra-kalauza, túraajánlatokkal, szabadidőtippekkel (lovastúra, horgászat), amelyet részletes, színes, 1:80 000 méretarányú térkép, M 1:16 000 méretarányú várostérképek, a látnivalók ismertetése és hasznos információk egészítenek ki. A könyv jelentős részét a kerékpártúra-ajánlatok alkotják.

Amennyiben a könyv felkeltette érdeklődésed, kattints a címére és a Libri webáruházában akár 15%-os kedvezménnyel is megvásárolhatod.

A Velencei-tó és térsége - Kerékpáros és turistatérkép 1:50 000

243x439-http---s05.static.libri.hu-cover-2b-3-842308_5 Az új, hajtogatós kerékpáros térkép-sorozat első kiadványa a Velencei-tó tágabb környezetét ábrázolja 1:50 000-es léptékben, többnyelvű jelmagyarázattal, várostérképekkel, hátoldalán rövid túraleírással, szintdiagramokkal, látnivalók felsorolásával és hasznos tudnivalókkal. Sorozatcím: Kerékpárral Budapest környékén. Az ajánlott túrák útvonala a Velencei-tó mentén és a környező területeken Velencei-hegység, Székesfehérvár, Sárrét (Várpalotáig), északon FehérvárcsurgóLovasberény, Mezőföld északi része (Tác-Seregélyes- Pusztaszabolcs vonalig) vezet. A fővároshoz közel fekvő Velencei-tó a napfény tava, Európa legmelegebb vizű tava, ezért a strandolás, a vízisportolási lehetőségek kiválóak, de sok szép látnivaló is várja itt a nyaralókat és a túrázókat: szép tájak, természetvédelmi területek, a furcsa alakú ingókövek, a madárrezervátum, a környéken pedig kastélyok (Lovasberény, Fehérvárcsurgó, Seregélyes), római romok és a történelmi nevezetességű város Székesfehérvár műemlékeivel, múzeumaival. Nyaranta számtalan rendezvény kínál szórakozást. A Velencei-tó a pihenésre, kikapcsolódásra vágyók kedvelt célpontja, de az aktív pihenést kedvelők is megtalálják számításukat. Kedvezőek a kerékpártúrázás feltételei, hiszen a tavat kerékpárút övezi, de a környékére vezető útvonalak is biztonságosan járható, kis forgalmú mellékutakon, néhol kerékpárúton vezetnek. Gyerekes családoknak és edzettebb kerékpárosoknak is ajánlunk túrákat. A térkép a turistaútvonalakat is ábrázolja, tehát gyalogtúrázáshoz is jól használható. Jelekkel ad meg minden információt, ami a turisták számára fontos: kerékpárbarát szálláshelyek, kempingek, kerékpárkölcsönzők, -szervizek, -üzletek, Tourinform irodák, látnivalók (múzeum, kastély, vár, természeti látványosság, stb.), egyéb szabadidősport lehetőségek (horgászat, lovaglás, stb.), egyéb hasznos információk (strand, uszoda, gyógyfürdő, orvos, kórház, patika). A várostérképeken jelöljük a kerékpárutakat, a településen való áthaladást kerékpárral, a látnivalókat, és a turistákat érdeklő szolgáltatókat, intézményeket. A hátoldalon felsoroljuk az érdekes látnivalókat és azok jellemzőit fotókkal illusztrálva; valamint a hasznos tudnivalókat (szálláslehetőségek, kerékpárszervizek stb.). A túraajánlatok a legfontosabb tudnivalókat ismertetik az útvonal jellemzőiről (útminőség, terepviszonyok, forgalom stb.).