Cateye lámpák tesztje

Cateye lámpák tesztje

Két első és egy hátsó lámpát próbáltunk ki.

 Benelux (2008) 4. rész

Benelux (2008) 4. rész

A Pisilő kisfiú esetén az érzés hasonló, mint a Mona Lisa előtt állva. A valódi művészeti élmény helyett csak ...

Furcsa találmányok 3/1

Furcsa találmányok 3/1

Miről nevezetes számunkra bringásoknak 2017?

 Benelux (2008) 2. rész

Benelux (2008) 2. rész

Már a külvárosokban is feltűnik a hatalmas biciklis forgalom, mely ezt az országot jellemzi. Autót szinte csak...

Dobogókő meghódítása

Dobogókő meghódítása

Szentendre felől Dobogókőre többféle képen is fel lehet jutni. Mi most nem az aszfaltot választottuk...

 • Cateye lámpák tesztje

  Cateye lámpák tesztje

  2017. október 20. péntek, 00:00
 • Benelux (2008) 4. rész

  Benelux (2008) 4. rész

  2017. október 11. szerda, 05:41
 • Furcsa találmányok 3/1

  Furcsa találmányok 3/1

  2017. október 05. csütörtök, 20:11
 • Benelux (2008) 2. rész

  Benelux (2008) 2. rész

  2017. szeptember 20. szerda, 05:42
 • Dobogókő meghódítása

  Dobogókő meghódítása

  2017. szeptember 18. hétfő, 05:44
Túrák aszfalton - Győr-Moson-Sopron megye
Írta: Olaf
2015. június 09. kedd, 20:11

Túra hossza: 126 km

Nehézsége: Közepes

Terep: Dombvidék

Összintemelkedés: 256 m

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 

Megszületett egy útvonal, amely a bringások számára lehetővé teszi a Fertő-tó és a Balaton összekötését. Ha figyelembe vesszük a holkerekparozzak.hu által javasolt Budapest-Balaton kerékpáros útvonalat, akkor akár hamarosan egy Budapest-Bécs kerékpáros túraútvonalról is beszélhetünk, ami egész más, mondhatni változatosabb tájakon halad mint az EuroVelo 6 két fővárost összekötő szakasza.

 

Visszatérve a Fertő-tó Balaton útvonalra két kiindulási pontról érdemes beszélni, attól függően, hogy az óramutató járásával megegyező, vagy ellentétes irányából kerüljük a tavat.

 

Előbbi esetben a kiindulási pont Fertőd, a másik esetben Fertőhomok.

 

Fertőd központjában Fertőszentmiklós felé fordulunk ahol a kastélypark oldalában önálló kerékpárúton haladhatunk. Fertőszentmiklós főútján végigkerekezve Csapod felé vesszük az irányt.

 

Fertőhomok központjából indulva kicsit hosszabb út Csapodig, hiszen érintjük Ebergőcöt és Röjtökmuzsajt is.

 

Csapodon a két útvonal összeér, innen tovább Cirákra tekerünk, részben mezőkkel, részben erdőkkel határolt területen. Cirákon érdemi irányváltoztatás nélkül hajtunk tovább Dénesfáig. A két település majdnem összeér.

 

Dénesfát elhagyva kb. 2 km múlva derékszögben elfordulunk Répcelak felé. Feltekerünk a Répce töltésére és a Csánig-Répcelak úton folytatjuk a vasúttal párhuzamosan utunkat, melynek belterületi neve Zrínyi u. A Bartók Béla utcánál keresztezzük a Csorna-Szombathely vasútvonalat, majd a 86. főúthoz érünk, melyet így a település központjában keresztezünk.

 

Répcelakot Nick irányába hagyjuk el, és egész Uraiújfaluig kerekezünk. Itt balra fordulunk az Ady E. u. felé Ostffyasszonyfa irányába. Félúton keresztezzük a Rába folyót.

 

Ostffyasszonyfát Celldömölk irányába hagyjuk el dél-keleti irányba. Ismét kb. 8 km-es erdős-ligetes szakasz következik, mígnem Kemenesmihályfára érkezünk. A beérkezés egy hosszabb lejtőn történik, ami a dél felől érkezők számára értelemszerűen emelkedőként jelenik meg. A településen egy bal-jobb kanyarral keresztül is mentünk és már látható lesz Celldömölk.

 

Celldömölköt is déli irányba hagyjuk el, Kemeneskápolna - Köcsk (mely előbb Kisköcsk, majd Nagyköcsk) – Borgáta-fürdő.

 

Borgáta-fürdőtől keletre kerüljük meg a Kissomlyó hegyet. Ez a kb. 2,5 km hosszú útszakasz nem aszfaltozott, de a rá kapcsolódó kiskertek elérhetősége miatt kerékpárral jól járható. Innét Kissomlyóba érünk ahonnét Jánosháza felé vesszük az irányt. Jánosháza előtt kb. 150 métert kénytelenek vagyunk a Celldömölk-Jánosháza fő úton menni, de ennek forgalma még jól elviselhető.

 

A városba érkezve az út a központban található parknál szétágazik. Mi a nyugati, jobb oldali ágat használjuk – azaz kétszer jobbra tartunk - és rövidesen elhagyjuk a várost, majd ezután keresztezzük a 8-as és néhány száz méter után a 84. sz. főutat. Tovább haladva Kelédre érünk. Az amúgy is kis gépjárműforgalom tovább csökken mellettünk, miközben az Ötvös – (Szalapát csak érintve) - Óhíd – Kisgörbő útvonalon kerekezünk. A vidék itt részben erdős, ligetes.

 

Kisgörbőt elhagyva az út enyhén de folyamatosan emelkedni kezd. Elérjük Vindornyaszőlőst. Ezt követően Karmacsig még az aszfalt úton haladunk. Karmacs központjában kiágazunk dél-nyugat felé és - egyelőre aszfalton – követjük a hévízi Termál-kerékpárút nyomvonalát. Mikor a mezők erdőre váltanak, az aszfalt is megszűnik, és kb. 1,5 km-t földúton kell haladnunk, mely helyenként lazán homokos.

 

Hévíz (Egregy) határát egy szépen kialakított kerékpáros eső-beállónál érjük el. Innét rövidesen megint belterületi aszfaltúton tudunk a központ felé gurulni – talán ez a másik említésre méltó lejtő/emelkedő (iránytól függően) az egész úton. Hévíz főútját elérve még egyszer balra, lefelé fordulunk, majd a buszpályaudvar mentén keresztezzük a belvárost északról kerülve a híres tavat. A tó keleti oldalától indul egy jól kiépített gyalogos-kerékpáros út, mely egész Keszthelyig vezet bennünket.

 

Keszthelyen Erzsébet királyné útján történő érkezést javasoljuk. Amelynek végén a Balatoni kerékpáros körútra tudunk rácsatlakozni.

 

Az útvonal ötletgazdája: FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Közhasznú Egyesület

 

 

Letölthető tartalmak

Hozzászólások:
 

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass.

 
 

Rejtett menü tájegységek

Hidden banner

Rejtett menü szállások

Rejtett menü

Az oldalunk sütiket használ (nem az ehető fajtát).

Amennyiben szeretnéd tovább használni az oldalunkat kérjük kattints ide: